Assistentie en praktijkondersteuning

Doktersassistente: 

Bij de doktersassistente kunt u voor veel praktische zaken terecht. Met haar maakt u afspraken voor de spreekuren. Zij behandelt uw vragen over recepten, machtigingen en verwijzingen. Daarnaast heeft zij ook een eigen spreekuur waar u terecht kunt voor onder andere bloedglucosemeting, urine-onderzoek, zwangerschapstest, bloeddrukmeting, 24-uurs bloeddrukmeting, screeningsaudiogram, injecties, oren uitspuiten, wratten aanstippen, het verbinden van wonden en hechtingen verwijderen. Ook maakt de assistente de uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker.

POH-S:

POH-S staat voor Praktijkondersteuner Huisartsen Somatiek. DE POH-S is een verpleegkundige die zich bezighoudt met het cardiovasculair risico managment (CVRM), controle en behandeling van patienten met diabetes mellitus en astma/COPD en de begeleiding van kwetsbare ouderen.

POH-GGZ:

POH-GGZ staat voor Praktijkondersteuner Huisartsen Geestelijke Gezondheidszorg. De POH-GGZ is een psychiatrisch verpleegkundige die zich bezighoudt met de begeleiding en behandeling van mensen met psychische klachten zoals overspannenheid/burn-out, angst-of depressieve klachten. Verder is zij thuis in de begeleiding bij rouwverwerking, problemen op het werk of thuis in het gezin.            De POH-GGZ heeft de kennis en de tijd om samen met u het probleem te verhelderen en u weer op weg te helpen. Vaak is een aantal gesprekken voldoende om de draad weer op te pakken. Wanneer blijkt dat u meer langdurige en/of gespecialiseerde hulp nodig heeft, helpt de POH-GGZ u met het vinden van de juiste hulpverlening.